Project ‘Muziek in de klas’ van start gegaan

Woensdag 5 oktober is op CBS ‘De Waterstroom (voormalige Julianaschool) in Ederveen het project ‘Muziek in Klas’ van start gegaan. Alle leerlingen van groep 5 krijgen op de woensdagochtend van 11.30 uur tot 12.30 uur les op allerlei blaas- en slagwerkinstrumenten.

Deze lessen worden verzorgd door  Henk van den Berg Muziekeducatie met ondersteuning van leden van Irene. Henk heeft met veel succes al op meerdere plekken in de regio dergelijke projecten opgestart.

De leerlingen hebben vanaf het begin al de ervaring hoe leuk het is om samen muziek te maken. In hoeverre er in het begin al sprake is van ‘muziek’ maken. Maar dat gaat heel snel. De ervaring leert dat de groep al aan het einde van het schooljaar in staat is om een concertje te geven. En we hopen natuurlijk dat de talenten lid gaan worden van Irene en daar met behulp van individuele lessen hun muziekcarrière voort zetten.