Sandra van Luijtelaar

sandravanl2
Het orkest staat onder leiding van Sandra van Luijtelaar. Sandra werd geboren in Zuid Korea (1973) en kwam op 2-jarige leeftijd naar Nederland. Op haar negende werd zij lid van de plaatselijke Drum- and Bugle Corps. Zij volgde slagwerkles bij Victor Oskam en Bob Martens.
Uiteindelijk specialiseerde zij zich op melodisch slagwerk, wat resulteerde in het behalen van  de eerste prijs met onderscheiding in de hoogste afdeling op een solistenconcours in 1998.
 
Uiteindelijk koos zij er toch voor om zich volledig te richten op het dirigeervak. Zo volgde zij lessen bij Gerrit Fokkema, Jan Schut en Hennie Ramaekers en sloot in 2002 de studie hafabra-directie met succes af.
Daarna besloot zij zich te verdiepen in directie lichte muziek en volgde lessen bij Maino Remmers. Tijdens de studie was zij lid van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee.
 
Door haar didactische kwaliteiten, haar muzikale gedrevenheid en persoonlijkheid is zij in staat orkestleden elk muzikaal genre bij te brengen: muzikaliteit staat centraal! Sinds juni 2009 is zij de dirigent van Muziekvereniging Irene en wij hopen nog vele muzikale jaren met haar te kunnen samenwerken!

Van oorsprong komt Mike de Geest uit Duiven, waar hij in oktober 1974 als slagwerker begon bij fanfare st. Remigius. Inmiddels getrouwd en woonachtig in Deventer. De eerste beginselen leerde hij in Duiven van Jan Gerritsen. Begin jaren tachtig is Mike begonnen met het volgen van lessen via de Liemerse muziekschool. Daar kreeg hij les van Tom Beekman, Albert Straten en Peter Wolterinck. Mike heeft deelgenomen aan studieweekenden van de KNF (tegenwoordig KNMO) en aan solistenconcoursen op zowel melodisch als ongestemd slagwerk.

Tijdens zijn onderwijskundige opleiding heeft hij zich hard gemaakt  voor muziek maken met kinderen met een beperking. Slagwerkles geven is nog steeds zijn grootste passie.

Sinds 2018 is hij instructeur van het tamboerkorps Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps,  tamboer-maitre van Apollo Laren, instructeur bij de Scoutingband Huissen-Stad en sinds 2022 de muzikale leider van de slagwerkgroepen van Muziekvereniging Irene Ederveen en Concordia Nijkerkerveen. Daarnaast geeft Mike les aan leerlingen van de Stedelijke Muziek Vereniging Huissen en is hij daar de instructeur van de B-groep van het slagwerkensemble.

Mike de Geest